سلمه تره (سلمک)

سلمه تره (سلمک)

 

نام علمی: chenopodium album L

مشخصات گیاه شناسی:

گیاهی از خانواده اسفناج می باشد. گیاهی علفی و یک ساله است که سطح آن از کرک های نسبتا سفید رنگ پوشیده شده است. ساقه آن راست و ضخیم بوده و دارای شاخه زنی تقریبا زیاد می باشد. برگ ها به اشکال مختلف لوزی، تخم مرغی یا مسطیلی در قسمت های پایین ساقه و مستطیلی – سرنیزه ای یا گوه ای در قسمت بالای گیاه دیده می شوند.

گل ها متراکم و گل آذین با شاخه های طویل و در پایین برگ دار است.

دانه گیاه مایل به سیاه و به قطر حدود ۱/۵ میلی متر، عدسی شکل، صاف یا شیاردار می باشد.

خواص و کاربرد:

از برگ و سرشاخه های گلدار آن استفاده دارویی به عمل می آید. سلمه تره تصفیه کننده خون و ضدانگل های روده ای است. در فصل بهار برگ های تازه آن به عنوان سبزی خوردن، در تهیه نان و آش و یا همراه با اسفناج با ماست به صورت پخته مورد استفاده دارد. برگ آن سوء هاضمه را برطرف می کند و برای زخم روده اثرات مفیدی دارد. دم کرده برگ آن ملین، مقوی و مدر است و در موارد بزرگ شدن طحال از آن استفاده می شود.

دم کرده برگ های آن برای ضدعفونی اطراف اندام های تناسی کودکان به کار می رود. دانه گیاه نیز برای ناراحتی های کبدی و طحال مورد استفاده دارد.

زیستگاه:

در اغلب مزارع کشت بهاره به صورت گیاه ناخواسته می روید و در طول فصل مساعد چند نسل از گیاه تولید می شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *