لوگوی جشنواره وب و موبایل ایران لوگوی جشنواره وب و موبایل ایران
معماری
خانه / گیاهان دارویی / خود رو / آنغوزه / گیاه دارویی آنغوزه (کَما)

گیاه دارویی آنغوزه (کَما)

نام علمی :

Ferula foetida (BUNGE) REGEL.

 

مشخصات :

گیاه علفی چند ساله از خانواده چتیران که به زبان انگلیسی Assa fetida و در متون فارسی به نام های حلتیت ، انگدان ، انجدان ، انجدان طیب ،کوپر و در گویش مناطق خراسان جنوبی به کما مشهور است که برگ های تازه و جوانه اولیه آن در بهار به مصرف میرسد. ریشه گیاه ضخیم است و برگ های آن دارای بریدگی های زیاد و غبار آلود است. ساقه آن مجوف و گوشی و بلند است. گلها به رنگ زرد و به صورت چتر مانند در انتهای ساقه ظاهر می شوند. در سالهای اولیه تنها برگ ها رشد کرده و ساقه مشخص ندارد. شیره گیاه پس از استخراج همان آنغوزه مشهور می باشد .

 

خواص دارویی و کاربرد :

در ریشه گیاه مواد مختلفی از جمله فلوریک اسید ، اسانس روغن فرار ، پینن ، آزولن ، موسیلاژ ، آزارزینوتانول و باسورین وجود دارد.

آنغوزه برای درمان هیستری مفید بوده و به عنوان مقوی معده و داروی ضد کرم مصرف می شود. داروی ضد تشنج و قاعده آور است.

برای فلج ، رعشه ، سستی اعضا و صرع کودکان نیز از آن استفاده می شود. برای کاهش شنوایی و رفع ناخنک چشم از آن بهره می گیرند. مضمضه عصاره آن همراه با انجیر و زوفا درد دندان فاسد شده را تسکین می دهد. غرغره مخلوت آن با سرکه برای اخراج زالو از حلق مورد استفاده دارد.

محلول آن برای خشونت صدا و رفع نفخ معده اثر بخش است. همراه با روغن زیتون به صورت موضعی در محل آلت تناسلی نیروی جنسی را تقویت می کند.

 

نحوه استفاده :

مقدار خوراک آنغوزه ۱۰ – ۵ گرم در طول روز می باشد.

 

زیستگاه :

کما در دشت های منطقه به ویژه بین سربیشه و نهبندان ، اطراف قائن و دیگر نقاط گسترش دارد

درباره ی Diamond

همچنین ببینید

Cotton - پنبه

پنبه ، چقد از خواص دارویی آن اطلاع داریم ؟

پنبه   نام علمی :        Gossypium herbaceum L.   مشخصات : پنبه به خانواده Malvaceae …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس