لوگوی جشنواره وب و موبایل ایران لوگوی جشنواره وب و موبایل ایران
معماری
خانه / گیاهان دارویی / بوته ای و زراعی / اسفناج / اسفناج و آنچه که درباره آن باید بدانیم !

اسفناج و آنچه که درباره آن باید بدانیم !

اسفناج

 

نام علمی :         Spinacia oleraceae L.

 

مشخصات :

گیاهی متعلق به خانواده Chenopodiacea یا نام انگلیسی Spinach که در کتب طب گیاهی ایران به نام های اسفاناخ و اسفاناج نیز آمده است.

برگ های آن پهن و گوشتی و نرم است ، به سرما مقاوم است و دو نوع بهاره . پاییزه آن کاشته می شود.

 

خواص دارویی و کاربرد :

در برگ اسفناج موادی از قبیل ید ، کاروتن ، کلروفیل ، لسیتین ، اگزالیک اسید ، ساپونین ، فولیک اسید و اسید فسفریک می باشد. علاوه بر این ماده شیمیایی به نام اسپیناسین در اسفناج گزارش شده است.

در دانه جوانه زده اسفناج آنزیم های جنتیوبیاز ، سلوبیاز و لیکناز وجود دارد.

 

در هر ۱۰۰ گرم برگ اسفناج خام مواد زیر گزارش شده است :

آب ۹۰ گرم ، پروتئین ۳ گرم ، چربی ۳/۰ گرم ، هیدرات کربن ۵/۳ گرم ، کلسیم ۹۳ میلی گرم ، فسفر ۵۱ میلی گرم ، آهن ۱/۳ میلی گرم ، سدیم ۷۱ میلی گرم ، پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم ، ویتامین A 8100 واحد ، تیامین ویتامین B1 1/0 میلی گرم ، رایبوفلاوین B2 2/0 میلی گرم ، نیاسین B3 6/0 میلی گرم و ویتامین C 51 میلی گرم. اسفناج برای بیماری به نام پلاگر که در اثر فقر ویتامین B3 حاصل می شود بسیار موثر است.

این بیماری با علائم ضعف ، تشنج ، اختلال گوارش و ایجاد لکه های قرمز روی پوست مشخص می شود.

 

دانه اسفناج ملین است و برای کاهش تب و رفع ورم ریه ها و روده کوچک مفید می باشد. اسفناج برای درد گلو ، ورم و التهاب گلو و ملاز و غنچه آن همراه با جو برای درمان سرفه های سخت اثر مفیدی دارد.

عصاره دانه آن برای رفع درد اعضای داخل شکم کاربرد دارد. عصاره برگ اسفناج برای رفع سوزش مجاری ادراری و سختی دفع ادرار و دفع اخلاط صفراوی و درد کمر اثرات درمانی دارد.

 

پماد برگ اسفناج ورم ناشی از گزش زنبور را کاهش داده و برای سرباز کردن دمل کاربرد دارد.

اسفناج پخته با کره گاوی برای بیماری مالیخولیا مفید میباشد. پخته شده برگ اسفناج همراه با جو سفید و ماش برای بیماری ریه و سرفه بسیار موثر است.

خاصیت ضد اکسیدان و ضد سرطانی اسفناج بسیار بالا می باشد و به این دلیل برای افرادی که معتاد به سیگار هستند خوردن اسفناج توصیه می شود.

 

خاصیت ضد سرطانی اسفناج همراه با هویج در تحقیقات بالینی به اثبات رسیده است. به ویژه در پیشگیری از سرطان های کولون ، رکتوم ، معده ، پروستات ، حنجره ، حلق و مخاط رحم ،مری و ریه ها اثرات بسیار مفیدی دارد. افرادی که در روز حتی یک خوراک اسفناج مصرف می نمایند خطر ابتلا به سرطان تا حدود پنجاه درصد در آنها کاهش می یابد. (تحقیقات دکتر ریشارد شکل دانشگاه تگزاس)

 

در هر صد گرم اسفناج خام ۳۶ میلی گرم کار و تنوئید و در هر صد گرم هویج ۱۴ میلی گرم بتاکاروتن به این دلیل و نیز به خاطر مقدار بالای کلروفیل در اسفناج بهترین خوراکی ها برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می باشد. علاوه بر این اسفناج در کاهش کلسترول خون نیز بسیار موثر و مفید می باشد.

 

نحوه استفاده :

مقدار خوراک عصاره اسفناج در روز ۱۰ گرم می باشد ، اسفناج در اشکال مختلف غذایی مصرف می شود.

 

زیستگاه :

اسفناج گیاهی زراعی است که در غالب نقاط کشت می شود.

درباره ی Diamond

همچنین ببینید

Cotton - پنبه

پنبه ، چقد از خواص دارویی آن اطلاع داریم ؟

پنبه   نام علمی :        Gossypium herbaceum L.   مشخصات : پنبه به خانواده Malvaceae …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس